Traagschuim matras

Traagschuim matras kopen

Een traagschuim matras is een visco-elastisch matras, dat wil zeggen dat het matras reageert op uw lichaamstemperatuur. Het materiaal vloeit als het ware onder uw lichaam vandaan, hierdoor ‘zinkt’ u heerlijk weg in het matras. Het grote voordeel hiervan is dat uw wervelkolom precies goed ligt in houding, de druk op uw lichaam is hierdoor laag. Waar een traagschuim matras vaak in ziekenhuizen wordt gebruikt, kunt u er nu ook thuis van genieten!

 

Aanbod traagschuim matrassen

 

 Waar op te letten bij de aankoop van traagschuim matras?

Het is belangrijk om bij de aankoop van een traagschuim matras te letten op punten als het soortgelijk gewicht, de dragende kern en de dikte van de traagschuimlaag.

 

  • Dichtheid ( density )traagschuim

Met de dichtheid bedoelen we het aantal kilogram materiaal wat per kubieke meter verwerkt wordt in het matras. Des te hoger dit getal, des te beter is de veerkracht, puntelasticiteit en de duurzaamheid van het traagschuim matras. Door de thermo-elastische werking heeft een traagschuim matras al een hoge puntelasticiteit. Het gebruik vanaf een density 50 is prima voor een traagschuim matras.

 

  • Dragende kern

De dragende kern is ook van groot belang bij het kopen van een traagschuim matras. Zonder een dragende kern zakt u helemaal naar beneden in het matras, dit is natuurlijk ook niet de bedoeling. De dragende kern van een traagschuim matras bestaat meestal uit pocketveren of HR koudschuim.

 

  • Dikte traagschuimlaag

Is er bijvoorbeeld sprake van lichaamsklachten, denk hierbij aan artrose, fibromyalgie of versleten tussenwervelschijven, dan is het verstandig om een traagschuim matras te kopen, welke een dikkere traagschuimlaag heeft. Op deze manier verlicht u de druk op uw lichaam en heeft u minder last van de lichaamsklachten als u bij een dunnere traagschuimlaag zou kunnen hebben.

 

Bed4Less

Bij Bed4Less bent u aan het juiste adres als het gaat om een traagschuim matras. Met de keuze uit de NASA matrassen is er altijd een matras die voldoet aan uw eisen. Bekijk het aanbod!

 

Aanbod traagschuim matrassen